top
Skriv ut sida E-maila denna sida 

Mimosa

Mimosa tillverkar radiolänkar för krävande miljöer – med fiberns hastighet, fast till en bråkdel av priset. Men det är bara den korta versionen...

Problemet med trådbundet 

Man har faktiskt rätt till uppkoppling. Där är vi idag. Det är en rättighet att ha tillgång till internet i sitt hem eller företag. Trots det räcker det med att titta på vårt eget avlånga land för att konstatera att det finns brister. Glesbygden halkar efter, tätbebodda förorter får slåss om uppkopplingen och till och med större städer kan ha föråldrad och bristfällig infrastruktur. Det drabbar det digitala samhället och den samlade bilden är enkel; det kostar pengar att bygga ut näten.

Kabel är dyrt, inte bara för kommuner, utan kostnadsfrågan har bilivit aktuell även för hushållen. Optisk fiber har lanserats på den privata marknaden. Idag finns möjligheten att oberoende av avstånd uppnå betydligt bättre hastigheter och minska störningarna i nätet – genom att plantera trådar i marken. Voila! Men det finns ett bättre och mer prisvärda alternativ. Trådlöst är svaret. Det här är högkapacitetsinternet, fast utan trådar. 

Hur då?
Massiv MIMO. Ja, det är därifrån namnet kommer. Tro det eller ej, det är varken drinken eller salladen som gett namn åt denna Wifi-tämjare. Multiple Input, Multiple Output, eller MIMO, är en teknologi som mångdubblar kapaciteten hos en radiolänk genom att göra det möjligt att sända och ta emot fler än en signal samtidigt.

Mimosas lösningar är byggda på MU-MIMO vilket möjliggör upp till 16 samtida signaler. Det ger en mycket god kapacitet. Men MIMO som teknologi är inte ny. Det är utvecklingen av den som är det intressanta.

Det är en sak att öka kapaciteten i lösningarna med förbättrad signalteknologi, men signalerna ska ju få plats någonstans också. Det för oss in på Beamforming. Enkelt beskrivet är Beamforming den funktion hos en accesspunkt som gör att en Wifi-signal kan riktas mot en viss geografisk punkt, till exempel din dator. Detta istället för att sända ut Wifi i alla riktiningar. Givetvis ger det en snabbare, starkare och även längre signal.

Men vad händer när punkterna som kräver uppkoppling blir fler och börjar stjäla varandras signalutrymme? Sämre uppkoppling, fler störningar. Detta kan lösas med det vi kallar Multiuser-MIMO, eller MU-MIMO. Istället för att bara en enhet kan sända och motta signaler i taget, möjliggör MU-MIMO att fler enheter får signalerna fördelade efter behov så att varje enhet kan prata samtidigt.

Mimosas produkter är byggda för att optimera det spektrum i vilket Wifi-signalerna verkar. I en arkitektur där det finns en fast punkt som sänder ut skapas möjligheten att låta ett flertal accesspunkter tala med varandra. Om man eftersträvar att bandbredden ska kunna användas i ett stort geografiskt område och att hastigheten samtidigt ska vara hög, behöver man optimera hur de enskilda accesspunkterna ska verka. Genom unison kommunikation och hög precision inom arkitekturen kan Mimosa maximera sina nätverks spektrum. Det ger Mimosa en fördel både på långa avstånd och i miljöer med mycket signaler i luften. 

Komplett Cloud-managering 
Behöver man tillägga att alla funktioner i Mimosas lösningar är samlade under ett molnbaserat management? Full insyn i nätverket, enkel konfigurering, flexibilitet och säkerhet.

 
 

KONTAKTA OSS
Michael Karletorp
Partner Account Manager

Mobil: +46 73 366 68 10
E-mail: michaelk@secdatacom.se

Se hela leverantörs-
översikten här

            

         


 


Multi-MIMO

               

          

     

       Spektrumsoptimering

 

© 2017 SEC Datacom A/S.
CMS og webdesign.
HTML5 / CSS3